Schoolontbijt met Burgemeester Pauline Krikke.

Aan de ontbijttafel met burgemeester Krikke

Kinderen van basisschool De Springbok in Den Haag zouden vandaag eigenlijk vrij zijn vanwege een studiedag op hun basisschool. Voor een ontbijt met burgemeester Pauline Krikke kwamen ze echter graag éxtra vroeg hun bed uit.

 

In het kader van de week van het Nationale Ontbijt begonnen twintig kinderen uit groep 6 en 7 van De Springbok de dag aan de ontbijttafel met de burgemeester. Krikke nam in het Haagse stadhuis uitgebreid de tijd om met de kinderen te praten over hun school, Den Haag, maar vooral: gezond eten en een goede start van de dag. Franchesca, Maryam en Mandy (foto) strikten de burgemeester meteen voor een goede selfie.

Op De Springbok staat gezond eten hoog in het vaandel, vertelt schooldirecteur Rebecka Buter. ,,Helaas zijn er nog altijd kinderen die zonder ontbijt op school komen. Wanneer ouders hun kinderen op onze school inschrijven, ontvangen ze meteen informatie over gezonde voeding. Met een rood kruis geven we aan welke tussendoortjes de kinderen niét mee mogen nemen, met een groene krul welk eten wel is toegestaan.”

Lesmateriaal

Nog tot en met 10 november gaan ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen en in zo’n 265 Nederlandse gemeenten ontbijten ze met de burgemeester. Kinderen krijgen niet alleen een gezond ontbijt, ze leren met lesmateriaal ook alles over die gezonde start van de dag.